Jaja faszerowane szynką

Jaja faszerowane szynką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szynka konserwowa

    20- 25 dag
  • szczypiorek posiekany

    1 łyżka
  • majonez

    1 słoik
  • śmietana 12%

    4 łyżki
  • chrzan świeżo starty

    2 łyżeczki
  • jaja na twardo

    6-8
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jaja ugotowane przeciąc wzdłuż na połówki .Delikatnie wyciągnąc żółtka i starannie rozetrzec je z trzema łyżkami majonezu.Dodac drobno posiekaną wedlinę ,szczypiorek ,wymieszac ,przyprawic do smaku pieprzem i solą .Wypełnic połówki jaj farszem,tak by kształtem przypominały całe jaja .Ułożyc na półmisku wyłożonym liścmi sałaty ,polac resztą majonezu wymieszanego z chrzanem lub sosem zrobionym ze śmietany i chrzanu przyprawionym cukrem ,solą i pieprzem.Udekorowac gałązkami natki lub koperku oraz plasterkami świeżego ogórka.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

alaaa

28.03.2013 20:40
bardzo smaczny farsz

Bernadeta1

07.02.2013 08:16
często robię,smaczne

edyta44

02.12.2012 17:04
pycha

Edyta38

29.06.2011 09:22
super

barbara11561

01.06.2011 06:08
Pyszne:)

Łucja1

13.10.2010 13:59
bardzo smaczne!

Margo1

28.09.2010 09:26
lubię takie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat