Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zapiekany łosoś ze szpinakiem

5.0
(15)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

liście szpinaku
50 dkg
ziemniaki
40 dkg
filet z łososia
60 dkg
masło
2 łyżka
cebula
2 szt
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
koperek
1 pęczek
żółtko jajek
2 szt
śmietana kwaśna
5 łyżki
musztarda
2 łyżki
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekany łosoś ze szpinakiem

Szpinak pokroić grubo,ziemniaki obrać ,pokroić w talarkii ugotować w osolonej wodzie.Cebulę obrać,pokroić i zeszklić na złoty kolor,dodać szpinak,sól,pieprz i dusić pzez 3 min.Koperek pokroić dobno i zmieszać z żółtkami,śmietaną i musztardą,doprawić do smaku.
Do naczynia żaroodpornego wysmaowanego masłem,na dnie układamy szpinak z cebulą,na szpinaku układamykawałki łososia opruszonego solą i pieprzem,i przykrywamy plasterkami ziemniaków,polewamy sosem śmietankowo-koperkowym.Pieczemy w piekarniku 35 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iza15 18.12.2010 22:13
moze zrobie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak