Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zawijanki z mielonego mięsa z pieczarkami

5.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone
60 dag
bułka
1 szt
jajko
2 szt
cebula
1 szt
gałka muszkatołowa
do smaku
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
pieczarki
15 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat
0,5 szklanki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Zawijanki z mielonego mięsa z pieczarkami

Bułkę namoczyć, odcisnąć, dodać do mielonego mięsa. Cebulę pokroić w kostkę i wraz z przyprawami dodać do mięsa, dokładnie wyrobić. Pieczarki drobno pokroić, podsmażyć na oleju. Z mięsa formować małe placuszki, na środek położyć łyżkę farszu i starannie zlepić. Formować małe kotleciki, otaczając w bułce tarce. Usmażyć na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 29.11.2013 15:47
Muszę kiedyś zrobić.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak