Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pieczona gęś z pieczarkami

5.0
(15)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

gęś
1 szt
cebula
1 szt
pieczarki
60 dkg
Majeranek suszony Prymat
3 łyżki
Sklep Prymat
czosnek
1 główka
oliwa
3 łyżki
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
natka pietruszki
pęczek
Owoc jałowca cały Prymat
kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczona gęś z pieczarkami

Pieczarki obrac i razem z cebulą podsmażyć na oliwie na złoty kolor i doprawić solą i pieprzem. Gęś natrzec na zewnatz i w srodku solą i pieprzem ,dodatkowo w srodku natrzeć majerankiem , jałowcem i dać czosnek obrany i pokrojony,włożyć przyprawioną gąske do brytfanny i piec w piekarniku około 2 godz,podlewając co chwile sosem powstałym w trakcie pieczenia.
Po upieczeniu podawać razem z pieczarkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bart 18.12.2010 22:44
pycha
Bart 18.12.2010 22:44
pycha
Bart 18.12.2010 22:44
pycha
Bart 18.12.2010 22:44
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak