Watróbkę oczyścić,,pokroić ,słonine też pokroić w grubą kostkę.Cebule obrać posiekać udusić na maśle.Wątróbkę i słoninę przepuścić 2 razy przez maszynkę do mielenia mięsa.Przy powtórnym mieleniu dodać cebule.Masę przykryć,odstawić w chłodne miejsce.Na patelni rozpuścić masło,dodać mąkę,wymieszać,wlać rosół,pogotować minutę,zestawić z ognia i dodać śmietanę.Ostudzić.Jajka utrzepać z anchois,dodać do sosu.Doprawić papryką,imbirem,solą i połaczyć za zmieloną masą.Dno i boki średniej wielkości formy do pieczenia wyłożyć cienkimi plastrami słoniny,tak aby spora część płatów wystawała na zewnątrz.Formę równomiernie wypełnić przyrządzoną masą.Formę owinąć folią aluminiową,aby pasztet nie wysechł podczas pieczenia.Piec wnagrzanym piekarniku w temp.180 stopni przez 90 minut.Po upieczeniu zdjąć folię.Gdy ostygnie przykryć i wstawić w chłodne miejsce.