Przepis i sposób przygotowania na: Torcik śmietanowo- jogurtowy
Nie zdejmując z ognia, mieszać energicznie, aż masa zacznie zwijać się w kulkę.
Odstawić do ostygnięcia. Masę przełożyć do miski i dodawać po jednym jajku, ciągle miksując. Przygotować tortownicę smarując ją tłuszczem i posypując bułką tartą. Wyłożyć do niej masę i piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni około 35 minut. Owoce odsączyć, a soki wymieszać ze sobą. Galaretkę zalać szklanką wymieszanych soków, dodać cukier i podgrzewać aż składniki się rozpuszczą.
Do ciepłej galaretki dodać jogurt i pokrojone owoce (część zostawić do dekoracji).Kremówkę ubić na sztywno i dodać do jogurtowej masy.
Odstawić do lodówki od czasu do czasu mieszać, sprawdzając czy masa tężeje.
Jeżeli zaczyna gęstnieć, wlać ją na spód ciasta i wstawić do lodówki
Przed podaniem udekorować pozostawionymi owocami.