Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Bulion z kaczki

0.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kaczka
marchewka
3
cebula
1
łupiny cebuli
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
5
Sklep Prymat
Owoc jałowca cały Prymat
kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Bulion z kaczki

Korpus kaczki wkładamy do zimnej wody i gotujemy ok 1h na bardzo małym ogniu. Następnie dodajemy warzywa i przyprawy wraz z kostkami, cebulę oraz kilka łupin cebuli i gotujemy kolejną godzinę. Przelewamy rosół przez sito zostawiając końcówkę zanieczyszczonego rosołu w garnku. Następnie wyklarowany rosół gotujemy, aż płyn zredukuje się do połowy. Gdy ostygnie wybieramy połowę tłuszczu łyżeczką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 09.02.2013 17:57
pyszny
Betka 20.05.2012 19:06
pycha;)
Grażyna13 04.09.2011 22:16
Smakowity
Izabela/bella81 01.07.2011 10:39
wczoraj jadłam rosołek z kaczki, jest pyszny :)
Kasia77
Kasia77 18.02.2011 17:01
smaczne
ElizaT 23.12.2010 06:43
smaczny
MAR3STA 05.12.2010 16:58
cieżko byłoby mnie oderwac od tego dania
misia53 04.12.2010 23:01
Pacpaw dziś zaryzykował, bulion z kaczki ugotował. Bulion pachnie , bulion nęci - myślę ,że Was dziś zachęci...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak