Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Sznycelki w złocistej panierce wg Buni :

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sznycle z piersi kurczaka
4 szt
,, Chrupiący przysmak -
1 opakowanie
majonez
2 łyżki
śmietanka słodka
4 łyżki
olej
- wg potrzeb
masło
1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Sznycelki w złocistej panierce wg Buni :

Obiadek z ,,podpowiedzią \" - wypróbowywałam gotową panierkę z płatkami owsianymi .
Przygotować sznycelki do panierowania ( lekko stłuc przez folię ) . Wysypać panierkę na talerz ( składa się z płatków owsianych i jęczmiennych , mielonej papryki , czosnku, jajek w proszku, mleka w proszku i innych dodatków ). W oryginale mowa była o tym by sznycle namoczyć w mleku i potem panierować . Ja zrobiłam inaczej - zmieszałam majonez ze śmietanką - sznycle obtoczyłam w panierce potem w majonezie ze śmietanka i ponownie w panierce - dzięki temu sznycle są delikatniejsze .
Rozgrzać olej i smażyć sznycle na rumiano z obu stron dodając w ostatnim momencie smażenia dodać na patelnię masło .
Podałam sznycle z ryżem i surówką z kiszonej kapusty z mandarynką .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak