Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zupa z kiszonej kapusty

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

słonina
5-10 dag
ziemniaki
8 sztuk
cebula
1 sztuka
marchew
1 sztuka
kostki rosołowe
2 sztuki
cienka kiełbasa
20-30 dag
szosnek
1 ząbek
sól, pieprz
do smaku
Liść laurowy suszony Prymat
1 sztuka
Sklep Prymat
natka pietruszki
wg uznania
kapusta kiszona
1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z kiszonej kapusty

Kapustę wypłukać. a patelni przesmażyć słoninę, dodać kapustę i dusić do miękkości. Ziemniaki i marchew obrać, umyć, pokroić w kostkę, zalać wodą i gotować około dwudziestu minut. Dodać kapustę. Na patelni przesmażyć pokrojoną kiełbasę i drobno pokrojoną cebulę, dodać do zupy razem z kostką, czosnkiem i liściem laurowym. Doprawić solą i pieprzem, posypać natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Patrycja33 10.04.2012 23:03
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak