Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

łżki

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory
6 szt.
żółty ser
30 dag
mąka pszenna
2 łyżki
Rama Cremefine
ok.1/2 szklanki
sól, pieprz
do smaku
przyprawa do potraw Kucharek
Sklep Prymat
bulion warzywny
2 kostki
natka pietruszki
2 łyżki
oregano
1 łyżka
Sklep Prymat
ravioli
1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: łżki

Kostki bulionu rozppuszczamy we wrzątku. Ścinamy wierzchy z pomidorów, miąższ ze środka wydrążamy łyżeczką. Wydrążone miseczki pomidorowe posypujemy solą, pieprzem i przyprawą do dań (lub vegetą). Następnie miksujemy miąższ z bulionem, Ramą Cremefine, oregano i mąką. Tak przyrządzony sos zagotowujemy ciągle mieszając aż zgęstnieje. Pierożki ravioli gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Odcedzamy i przelewamy zimną wodą, mieszamy z startym serem. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Wydrążone pomidory napełniamy pierożkami z serem, układamy w naczyniu żaroodpornym i zalewamy sosem. Pieczemy 20 minut. Po upieczeniu dekorujemy natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 13.12.2010 10:01
co za nazwa nic mi nie mówi

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak