Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

tort śmietankowy z gruszkami

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt
gruszki
1,2kg
sok z cytryny
białe wino
1/4l
laska wanili
cukier
50g
marmolada
150g
przepalanka gruszkowa
8łyzek
Żelatyna wieprzowa Prymat
3łyzeczki
Sklep Prymat
kremówka
1/2l
migdały
30g
maliny mrożone
13

Przepis i sposób przygotowania na: tort śmietankowy z gruszkami

Pokrojone w ósemki gruszki goto wać 5 minut w winie z 4 łyżkami so ku z cytryny, wanilią i cukrem.
Podkład do tortu przeciąć na pół i nasączyć 4 łyżkami przepalanki gruszkowej wymieszanej z 8 łyżka mi soku winnego. Połówkę podkładu posmarować marmoladą i obło żyć gruszkami. 48 kawałków gruszek odłożyć, z reszty przygotować puree.
Żelatynę rozpuścić. Kiedy zacznie tężeć, dodać puree, 4 łyżki przepalanki gruszkowej, 2 łyżki soku z cy tryny i 3/8 I bitej śmietany. Tort przełożyć nadzieniem, przybrać owocami, bitą śmietaną, migda łami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak