Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Duszona łopatka Eli

5.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatki wieprzowej
1.2 kg
cebule
2
ząbków czosnku
6
sosu sojowego Tao Tao
4 łyżki
Bazylia suszona Prymat
1 łyżeczka
Sklep Prymat
Oregano suszone Prymat
1 łyżeczka
Sklep Prymat
przyprawy do pieczeni
1 łyżka
olej
6 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Duszona łopatka Eli

Łopatkę umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem.Cebulę posiekać,czosnek przecisnąć przez praskę.W rondlu rozgrzać olej i obsmażyć łopatkę ze wszystkich stron.Do mięsa dodać cebulę,czosnek i razem przesmażyć.Dodać sos sojowy,przyprawę do pieczeni,bazylię,oregano,pieprz,podlać wodą i dusić mięso do miękkości.Wyjąć łopatkę z sosu.Mąkę wymieszać z wodą,wlać do sosu i zagotować.Łopatkę pokroić na porcje.Sos podawać w sosjerce.Smacznego!

Ja podałam łopatkę a kluskami śląskimi (przepis w mojej galerii) i kapustą z pieczarkami (przepis w mojej galerii).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jolaxa1 10.12.2011 18:16
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak