TORTILLA Z TUŃCZYKIEM

TORTILLA Z TUŃCZYKIEM

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • placki tortilli

    3
  • mieszanka meksykańska

    1 puszka
  • ser żółty

    10 dag
  • przecier pomidorowy

    1 mała puszka
  • cebula

    1
  • sól i pieprz

    do smaku
  • mąka ziemniaczana

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Tortille smażymy na patelni. Robimy sos pomidorowy. Kostkę rosołową rozpuszczamy w szklance gorącej wody zagotowujemy dodajemy koncentrat pomidorowy i zagęszczamy mąką. (do kubeczka z jedną łyżka wody dodajemy łyżkę mąki ziemniaczanej i mieszamy)
Cebulkę drobno pokrojoną dusimy na oleju, dodajemy mieszankę meksykańską i na koniec tuńczyka. Na podgrzaną masę dodajemy pokrojony cienko w plasterki ser żółty i mieszamy aż się wtopi w masę. Zalewamy sosem pomidorowym ale tylko tyle aby związać masę.

Wkładamy farsz do placków tortilli i zawijamy. Nakładamy na górę ser żółty i wkładamy na chwilę do piekarniką bądź mikrofalówki aż się ser roztopi. Można z wierzchu polać sosem pomidorowym

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

bami

31.07.2011 21:23
No proszę, z rybą jeszcze nie próbowałam :)

iwa643

16.05.2010 08:19
ciekawy pomysł spróbuje

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat