Przepis i sposób przygotowania na: Łazanki z kapustą i pieczarkami
Gotujemy ok. 20 minut.
Odcedzamy, studzimy, odciskamy i siekamy na drobniej nożem.
Makaron gotujemy al\'dente.
Odcedzamy.
Pieczarki oczyszczamy, dokładnie płuczemy, kroimy na plastry.
Drobno pokrojoną cebulę zrumieniamy na oleju, dodajemy pokrojone pieczarki i smażymy na złoty kolor.
Gdy pieczarki będą już gotowe dodajemy do nich kapustę i dusimy ok 10-15 minut, dodając przyprawy.
Doprawiamy solą i pieprzem, majerankiem i dusimy około 15 min pod przykryciem.
Żaroodporne naczynie smarujemy olejem, układamy na nim warstwami łazanki, kapustę z pieczarkami i cebulą.
Mieszamy wszystko i jeszcze raz doprawiamy do smaku.
Zapiekamy w piekarniku.