Zielona przystawka

Zielona przystawka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mała cebulka

    1
  • ząbki kiszonego czosnku

    2
  • jajka

    3
  • czubatych łyżeczek groszku konserwowego

    5
  • łyżki majonezu

    4
  • łyżki siekanego koperku

    3
  • sól i pieprz mielony

    do smaku:
  • kilka gałązek koperku

    do przybrania:
  • wędzona makrela

    15-20 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka umyć, ugotować na twardo, ostudzić, obrać, przekroić na pół, wybrać żółtka. Makrelę obrać ze skóry, oddzielić bardzo dokładnie od ości. Cebulkę posiekać, sparzyć, osączyć. Ogórki przekroić wzdłuż na pół, ostrym nożykiem wyciąć środek tak aby powstało 6 łódeczek, zostawić na ręczniku papierowym do góry dnem aby odciekły. W miseczce wymieszać rozdrobnione widelcem mięso z ryby, posiekany miąższ wycięty z ogórków, cebulkę, posiekany czosnek, 2 łyżki koperku, 3 łyżki majonezu, doprawić pieprzem, wymieszać (z solą ostrożnie - ogórki są dość słone). W drugiej miseczce rozetrzeć żółtka, dodać groszek, rozgnieść widelcem, dodać resztę posiekanego koperku i łyżkę majonezu, doprawić solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. Łódeczki ogórkowe napełniać czubato pastą rybną a połówki jajek pastą z groszkiem. Ułożyć na półmisku, udekorować gałązkami koperku.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Anna133

08.04.2012 17:23
wyglada bardzo imprezowo :)

Karolina69

02.08.2011 15:38
fajne

Adamorek

30.07.2011 17:11
apetyczne

Sarenka

10.06.2011 11:04
Kuszace :)

Dzastmi

17.12.2010 19:28
pyszota

Aleksandra45

20.11.2010 13:19
zjadłabym od razu

bogumiła3

14.09.2010 20:32
super

wojtek10_89

02.08.2010 15:32
wyglądają na prawde smakowicie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat