Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolorowa sałatka z suszonymi pomidorami i kiełkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sałata lodowa
pieczarki marynowane
cebula czerwona
pomidory suszone w zalewie
kiełki rzodkiewki
oliwa
ocet winny

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowa sałatka z suszonymi pomidorami i kiełkami

1. Poszarpaną sałatę lodową włożyć do miski lub, ja tak wolę, na talerz. ( ładniej wygląda).
2. Na sałacie ułożyć (w kolejności) pokrojone na pól pieczarki marynowane, cebulę czerwoną pokrojoną w krążki, kiełki rzodkiewki ( delikatna \"kołderka\") i na sam koniec położyć (rzadko, tak żeby nie zdominowały smaku) pomidorki suszone pokrojone w paseczki.
3. Całość skropić oliwą z oliwek zmieszaną z odrobiną octu winnego.
4. Udekorować listkami bazylii.

SMACZNEGO!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania67 11.05.2011 08:16
przepyszna musi być

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak