Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Kurki z boczkiem

5.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kurki
1 kg
boczek wędzony
30 dag
cebula
2 sztuki
tłuszcz
1 łyżka
masło
1 łyżka
śmietana
1 szklanka
ser żółty
20 dag
natka pietruszki
2 łyżeczki
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kurki z boczkiem

Grzyby oszczyszamy, osuszamy. Cebulę siekamy, boczek kroimy w niewielką kostkę. Całość podsmażamy, dodajmey zblanszowane grzyby i dusimy około 20 minut, dodajmey posiekaną natkę pietruszki. Masło usieramy, dodajemy śmietanę,starty na tarce ser żółty. Powstały sos wlewamy do grzybów, doprawiamy do smaku i dokładnie mieszamy. Podajemy z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak