Śledzie po grecku

Śledzie po grecku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • solene Matiasy

    1 tacka
  • cebula

    25 dag
  • marchew

    25 dag
  • koncentrat pomidorowy

    1/2 puszki
  • ziele angielskie

    szczypta
  • liście laurowe

    2-5 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

na oleju podsmażam posiekaną cebulkę, dodaje startą marchew, ziele angielskie i liśc laurowy.
Duszę aż warzywa są niemal miękkie. Dodaje koncentrat pomidorowy i doprawiamdo smaku solą ,pieprzem szczyptą cukru i octem.Pokrojone w dzwonka śledzie można zalać zimnym greckim sosem lub przełożyć warstwami i odstawić na minimum 24 godz do lodówki.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

eliza135

02.01.2013 08:58
dobre

jasiek

05.10.2011 12:54
super śledzik

jasiek

05.10.2011 12:54
super śledzik

ronald88

21.08.2011 11:48
super

Tika4444

09.03.2011 17:34
fajny przepis

Emilia21

07.10.2010 15:34
mmm

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat