Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Ciasto miętowe

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja
6 szt
mąka
1 szkl
cukier
3\\4 szkl
proszek do pieczenia
łyżeczka
kakao
3 łyżki
landryny miętowe
śnieżki
2 szt
Żelatyna wieprzowa Prymat
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto miętowe

Biszkopt:
Białka ubić z cukrem na sztywno, dodać zółtka, następnie mąkę wymieszaną z proszkiem, a na końcu kakao. Lekko wymieszać, wylać do wysmarowanej margaryną lub masłem formy i piec w lekko nagrzanym piekarniku ok. 35 minut.
Masa:
Landrynki rozpuścić w 3/4 szklanki gorącej wody. Żelatynę (małą) również rozpuścić w 3/4 szklanki gorącej wody i wystudzić. Śnieżki ubić z mlekiem według przepisu na opakowaniu. Rozpuszczone landrynki wymieszać z żelatyną i dodać do ubitych śnieżek. Lekko wymieszać. Ciasto przekroić na dwa krążki, przełożyć masą. Na wierzchu również posmarować masą

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak