Szparagi

Szparagi

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szparagów

    1/2 pęczka
  • szynki

    15 dag
  • bułki

    2
  • rukola

    kilka gałazek
  • masła

    2 łyżki
  • cytryny

    1/2
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Szparagi obierz i ugotuj w osolonym wrzątku z dodatkiem soku z cytryny i łyżeczki cukru. Schłodź w zimnej wodzie. Ze szparagów odetnij stwardzniałe końcówki. Bułki pokrój na kromki i każdą posmaruj masłem. Szynkę pokrój w plastry. Owijaj szparagi plasterkami szynki i pokrój na mniejsze części. Każdą roladkę ułóż na kromkach bułki i udekoruj listkami umytej rukoli.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

marta639

17.09.2010 21:45
polecam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat