placek orzechowy

placek orzechowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • orzechy włoskie

    10 dag
  • jajka

    4
  • margaryna

    15-20 dag
  • cukier puder

    15-20 dag
  • mąka

    40 dag
  • proszek do pieczenia

    1 opakowanie
  • śmietana

    1/2 szklanki
  • kakao

    4 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Orzechy sparzyć i obrane ze skórki zmielić. Margarynę utrzeć z cukrem dodając żółtka, mąkę i proszek do pieczenia, śmietanę, kakao i orzechy. Na końcu dodać pianę ubitą z białek. Delikatnie wymieszać piec ok. godzinki. Po wystudzeniu polać polewą czekoladową.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Krzysztof42

11.04.2011 16:38
jadłem taki parę razy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat