Legumina jabłkowa

Legumina jabłkowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłka

    8 szt
  • jajka

    3 szt
  • śmietana

    5 łyżek
  • cukier

    3-4 łyżki
  • masło

    odrobina
  • mąka

    4 łyzki
  • cynamon Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żółtka utrzec z cukrem, dodac śmietanę i dwa jabłka utarte na tarce o drobnych oczkach, wymieszac, dodac mąkę. Dodac resztę jabłek pokrojonych w drobną kostkę i cynamon oraz ubitą pianę z białek. Delikatnie wymieszac. Wlac do wysmarowanego masłem i opruszonego bułką tartą i sucharami naczynia żaroodpornego. Zapiec w gorącym piekarniku.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

edi

03.12.2012 23:05
jeszcze nie jadłam

Krzysztof42

04.04.2011 15:14
chętnie spróbuję

christopher1

16.09.2010 21:57
Polecam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat