Przepis i sposób przygotowania na: Różowa DODA
PIANKA ŚMIETANOWA:
0,5 litra smietany 30% lub 36%
2 galaretki różowe
ORAZ:
2 paczki delicji
2 galaretki też różowe
MASA RÓżowa:
Budynie ugotować na soku Pysio. Ostudzić.
PIANKA ŚMIETANOWA:
Galaretki rozpuścić w 1 szklance gorącej wody i pozostawić do lekkiego ścięcia. Jak już będzie się ścinać ale jeszcze nie będzie twarda ubić śmietanę i dodać do niej galaretkę i dokładnie wymieszać. Ta masa tężeje błyskawicznie więc radzę przygotowywać ją na końcu.
Pozostałe dwie galaretki rozpuścić w 800ml gorącej wody i pozostawić aż zacznie się ścinać.
PRZEKŁADANIE:
Biszkopt
Masa różowa
Delicje
Pianka śmietanowa
Galaretka