wlej do szklanki wode letnia, wrzuc drozdze, odstaw na 5 minut, wymieszaj make krupczatke z kukurydziana, chili kmin i sol wymieszaj z maka, wlej drozdze sok z marchewki i 2 lyzki oliwy, wyrob ciasto, lekko oprusz stolnice , wyloz ciasto zagniataj 7-10minut, az bedzie gladkie i elastyczne przeluz je do duzej nasmarowanej tluszczem miski, przykryj sciereczka, odstaw na ok 30minut by uroslo, chron przed przeciagiem, az 2 razy urosnie, wtedy lepsze ciasto:) ubij ciasto wyrosniete, podziel je na dwie czesci, przykryj i odstaw na 15minut niech podrosnie,
wymieszaj w misce papryke, cebule, kukurydze, oregano i oliwe, ugniec z ciasta placek o srednicy ok 25cm, uluz na suchej blasze, naloz farsz warzywny i ser, odstaw do wyrosniecia na 20minut, piecz 20-25minut w 230stopniach.