Przepis i sposób przygotowania na: Przekładaniec Piernikowy z warstwą herbatników
2 budynie waniliowe ,3szklanki mleka ,1 kostka masła .1/2 szklanki cukru . pudru
DODATKOWO ,.4 paczki herbatników.lukier i owoce .
W rondelku stop na jasny karmel 2 łyżki cukru ,wlej kilka łyżek wody i dobrze wymieszaj ,Dodaj miód ,reszte cukru,masło ,kakao oraz przyprawę dom piernika ,Zagotuj ,odstaw do ostygnięcia Następnie dodaj jajka oraz mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia .Zmiksuj na jednolitą masę ,Ciasto rozsmaruj na blasze wyłożonej pergaminem .Piecz około 1 godziny w temperaturze 180 st .Wystudzony piernik przekrój na dwa placki , Z mleka i proszku budyniowego ugotuj gęsty budyń ,Wystudż .Masło i cukier puder utrzyj z zimnym budyniem na puszysty krem .Na jednym placku rozsmaruj połowę kremu ,Ułóż warstwę herbatników ,przykryj resztą kremu i drugim plackiem .Wierzch posmaruj lukrem ,udekoruj owocami.