Sórowka z czarnej rzodkwii ze smietaną

Sórowka z czarnej rzodkwii ze smietaną

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • średniej wielkosci czarne rzod

    2
  • czerwone cebule

    2
  • śmietany

    3/4 szklanki
  • cukier

  • sól

  • biały pieprz

  • liście sałaty

    4
  • pomidor

  • zielenina

Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Obraną ze skórki rzodkiew ucieramy na tarce o drobnych otworach, posypujemy solą i cukrem, przekładamy na sito, odstawiamy do odsączenia. Cebule drobno siekamy . Do odsączonej rzodkwi dodajemy cebulę, przyprawy, zalewamy lekko spieniona śmietaną, porcje rozkładamy na liściach sałaty , przybieramy cząstkami pomidora i zielenina, podajemy zaraz po przygotowaniu.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Margo1

21.03.2013 15:40
jadłam czarna rzodkiewkę

stokrotka

12.02.2011 14:09
trzeba zrobić!

Kate131

12.11.2010 08:02
fajna, nie jadłam takiej

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat