Przepis i sposób przygotowania na: CZEKOLADOWE CUDO...
1 budyń waniliowy na 3/4 litra mleka,
1/2 tabliczki gorzkiej czekolady,
tabliczka mlecznej czekolady,
kostka masła,6-10 łyżek cukru.
Pianka;
1/2 l śmietany 30 %, 2 op.śmietanki-fiksu,
10 dag.wiórków kokosowych.
PRZYGOTOWANIE;
Pieczemy biszkopt;
białka ubijamy z cukrem na sztywno,mieszamy z mąką i proszkiem.
Dodajemy żółtka i kakao.Ciasto pieczemy ok.30 min.w tem.180 stopni.
Przygotowujemy masę;
gotujemy budyń, studzimy i miksujemy z masłem.
Mleczną czekoladę z łyżką mleka rozpuszczamy
i dodajemy do masy,cały czas mieszając.
Wsypujemy rozkruszoną gorzką czekoladę(ja pokroiłam drobna)
Biszkopt przekrawamy na 2 części i przekładamy masą.
Ubijamy śmietanę ze śmietan-fiksami i smarujemy wierzch placka.
Wiórki prażymy na patelni,aż nabiorą złocistego koloru i studzimy.
Posypujemy wierzch placka.