Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Knedle z mięsem

5.0
(15)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki
1,5 kg
mąka ziemniaczana
30 dkg
mąka pszenna
6 łyżek
cebula
3 szt
słonina
25 dkg
sól, pieprz
do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Knedle z mięsem

Ziemniaki obrać i ugotować w osolonej wodzie, następnie przepuścić przez maszynkę. Dodać mąkę, dobrze wyrobić. Mięso udusić, doprawić i dodać jajko, zeszkloną cebulkę z boczkiem. Farsz musi być dobrze wyrobiony. Uformować kulki z farszem w środku. Knedle wrzucić na wrzącą osoloną wodę. Gotować pieć minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak