Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Sztokholmska zupa rybna

0.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

różne ryby
1 kg
olej
5 łyżek
rosół z kury Kucharek
1,5 listra
ziemniaki
4 sztuki
białe wino
1/2 szklanki
por
1 sztuka
ziele angielskie
5 ziaren
Sklep Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
2 sztuki
Sklep Prymat
cebula
2 sztuki
czosnek
3 ząbki
pieprz mielony
do smaku
sól
do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Sztokholmska zupa rybna

Por i cebulę oczyścić i pokroić, czosnek drobno posiekać. W rondlu rozgrzać olej, podsmażyć przygotowane jażyny, zalać rosołem dodać przyprawy. Gdy płyn się zagotuje, włożyć kawałki oczyszczonych i umytych ryb oraz pokrojone ziemniaki. Przykryć i gotować na bardzo słabym ogniu. Po ugotowaniu dodać wino i podawać na stół.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 05.12.2010 11:04
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak