Przepis i sposób przygotowania na: pianka na biszkopcie
oddzielić białko od żółtek, z białek ubić pianę, dodać cukier i cukier waniliowy, dalej ubijać. Żółtka rozmieszać z proszkiem do pieczenia i octem, dodać do białek i dalej ubijać. Dodać mąkę i delikatnie wymieszać łyżką z masą, aż powstanie puszyste ciasto. Piec 30 minut.
Po upieczeniu zdjąć ostrożnie wierzchnią skórkę. Biszkopt nasączyć wodą z cytryną i cukrem.
Rozrobić 2 galaretki w połowie wody i doprowadzić do lekkiego zastygnięcia. Ubić 2 śmietany wg. przepisu i dołożyć galaretkę ubijać, aż powstanie jednolita masa. Wylać na ciasto. 3 Bite śmietany ubić wg. przepisu na opakowaniu i wyłożyć na piankę.
Skórkę z biszkopta rozkruszyć w dłoniach, dodać kakao i wymieszać, posypać placek. Włożyć do lodówki na 2 godziny.
Smacznego!