Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

PIERNIK Z JABŁKAMI

5.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka
1 kg
cukier
1 szkl
cukier waniliowy
1 op.
Sklep Prymat
mąka
2 szkl
kakao
3 lyzki
jajko
3 szt
margaaryna
4 lyzki
olej
1 lyzeczka
proszek do pieczenia łyżka
1 lyzeczka
Soda oczyszczona Prymat
1 lyzeczka
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: PIERNIK Z JABŁKAMI

Jabłka pokroić w kostkę, zasypać cukrem i cukrem waniliowym. Odstawić na 1 - 1,5 godziny.

Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, sodą i kakaem. Dodać do jabłek. Następnie dodać roztrzepane żółtka, margarynę i olej. Wszystko wymieszać. Na koniec dodać ubitą pianę z białek oraz bakalie np. rodzynki, orzechy. Ciasto przełożyć na dużą tortownicę lub blachę (wyłożoną papierem do pieczenia). Piec około 1 godziny w temperaturze 180 stopni C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof42 04.03.2011 14:50
lepszy sernik niż piernik
Joanna/AAAsiAAA9 28.05.2010 17:02
pysznosci

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak