Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Biszkopt z kremem borówkowym

5.0
(19)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko
4
cukier
25 dag
borówki
30 dag
kremówka
150 ml
gruszka
5
galaretka
sok z cytryny
Żelatyna wieprzowa Prymat
2 łyżki
Sklep Prymat
twaróg
25 (mielony)

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z kremem borówkowym

Żółtka utrzeć z 10dag cukru. Dodać 4 łyżki wrzątku, mąkę, pianę z białek i wymieszać. Piec 30min w 180st. Zagotować 1 szklankę wody z 2-3 łyżkami cukru i łyżką soku z cytryny. Obgotować pokrojone gruszki, wyjąć. Wrzucić borówki, gotować 4min, Syropem nasączyć ciasto. Odłożyć trochę borówek, resztę zmiksować z twarogiem i 5dag cukru. Kremówkę ubić z resztą cukru, wymieszać z żelatyną rozpuszczoną we wrzątku. Ciasto posmarować kremem borówkowym, ułożyć owoce. Zalać tęzęjącą galaretką, schłodzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

barbara11561 20.09.2011 18:53
pyszne
Ania67 30.05.2011 22:34
pychotka
marchewka 19.05.2011 23:38
bardzo fajny przepis
iza15 25.12.2010 21:31
smakuje mi
iga2 15.12.2010 19:47
lubie,lubie
magical66 23.10.2010 13:36
ciekawe!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak