Masło,cukier i miód podgrzać,aż cukier się rozpuści,po czym odstawić do schłodzenia i często mieszać. jajka ubić na pianę. Do piany z jajek dodać przesiane kakao, szczyptę ziela angielskiego,kardamonu,łyżeczkę cynamonu i 6 łyżek rumu,a następnie mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.Do ciasta stopniowo dodawać masę z miodu. Blachę posmarować tłuszczem,ustawić na niej foremki,napełnić je do połowy ciastem,dodać nadzienie i dopełnić ciastem. Piec na środkowym poziomie piekarnika,jeszcze ciepłe wyjąć z foremek.Po ostudzeniu polać polewą z czekolady i tłuszczu kokosowego.
Nadzienie :
Wymieszać rodzynki,posiekane kandyzowane skórki z cytryny i pomarańczy,masę marcepanową i dżem ananasowy.
Polewa:
Gorzką czekoladę rozdrobnić i rozpuścić w kąpieli wodnej. Wymieszać z tłuszczem kokosowym i polewać ciastka.