Udka z kurczaka nadziewane pieczarkami

Udka z kurczaka nadziewane pieczarkami

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udka z kurczaka

    5 szt
  • pieczarki

    20 dag
  • cebula

    1 szt
  • szpinak

    10 dag
  • masło

    5 dag
  • olej

    2 łyżki
  • czosnek

    2 ząbki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Udka z kurczaka umyć, osuszyć w papierowym ręczniku, delikatnie wyjąć kości. Mięso oprószyć solą i pieprzem, natrzeć czosnkiem, skropić olejem, odstawić na pół godziny do lodówki. Na połowie masła zrumienić posiekaną cebulę z pieczarkami. Na drugiej połowie masła poddusić umyty i pokrajany szpinak, posolić do smaku. Na mięso z udek nakładać szpinak i pieczarki, mocno zwijać, spiąć wykałaczką lub owinąć sznurkiem, zawinać w folię, ułożyć w naczyniu żaroodpornym, , włożyc do nagrzanego piekarnika na 190 stopi na około 1 godziny. Podawać na gorąco.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IlonaAlbertos

31.01.2014 20:32
Muszą być smaczne.

M. Monroe

09.11.2012 23:13
poezja smaku !

Angelika10

11.03.2012 23:56
smaczne

plocia

24.10.2010 13:44
Smaczne, robiłam takie dla męża

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat