Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zupa miso grzybowa (z suszonych grzybów)

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pasta miso jęczmienna
2 łyżki
grzyby suszone
1–2 garść
ćwierć pora
cebula dymka ze szczypiorkiem
2
kubeczek śmietany
sos sojowy
2 łyżki
sól i pieprz
do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa miso grzybowa (z suszonych grzybów)

Grzyby płuczemy, zalewamy wodą (najlepiej namoczyć dzień wcześniej) i gotujemy razem z bulionem. Dodajemy pokrojony w talarki por, cebulę i posiekane ząbki czosnku. Wywar grzybowy gotujemy około 30minut.

Dodaję do zupy pastę miso i śmietanę, a następnie miksuję. (Miksowanie oczywiście nie jest obowiązkowe, robię to bo lubię, Ty nie musisz ;-).

Podajemy ze odrobiną kiełków do przystrojenia.

Przepis jest łatwy w wykonaniu, ale raczej z kategorii trudne w smaku. Ja osobiście uwielbiam, łatwo i szybko.

UWAGA: PO DODANIU PASTY MISO ZUPY NIE GOTUJEMY!!!, NIE MOZNA DOPROWADZIC DO WRZENIA, BO MISO STRACI AROMAT!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak