Ogórkowa z pulpecikami

Ogórkowa z pulpecikami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mielonej wieprzowiny

    40 dag
  • ogórków kiszonych

    0,5 kg
  • litr rosołu warzywnego Kucharek

    1
  • kubka śmietany 18%

    1/2
  • cebule

    2
  • łyżki posiekanej natki pietruszki

    2
  • łyżki oliwy

    2
  • szczypta tymianku, sól i pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ogórki kiszone drobno pokroić, cebule posiekać. Ogórki i połowę cebuli zmiksować, wymieszać z rosołem, gotować 10 min. Doprawić śmietaną, solą i pieprzem. Mięso wymieszać z pozostałą cebulą i natką, przyprawić solą, pieprzem i tymiankiem. Z masy mięsnej uformować 16 małych kulek i usmażyć na oliwie.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

kiziolek201

06.10.2011 20:38
Musi być pyszna

zuzanna6

21.10.2010 10:27
smaczne

iwona332

15.10.2010 00:20
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat