Przepis i sposób przygotowania na: DOTYK ANIOŁA
2 białe czekolady
2 op. bitej śmietany w proszku
1/2l śmietany18%
25dag wiórków kokosowych
25dag płatków migdałowych do posypania ciasta
WYKONANIE
biszkopt
żółtka oddzielamy od białek i ucieramy z proszkiem do pieczenia.
białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę.dodajemy żółtka, mąkę tortową i ziemniaczaną oraz ocet.mieszamy i pieczemy ok. 30 min w temperaturze 180C.
krem
czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej, wlewamy śmietanę i studzimy.miksując powoli wsypujemy bitą śmietanę w proszku. dodajemy wiórki kokosowe, mieszamy.
biszkopt przekrawamy na pół.
spód smarujemy 3/4 kremu, nakładamy biszkopt, smarujemy 1/4 kremu.posypujemy płatkami migdałów.