PIJAK

PIJAK

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

gr

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaja

    3
  • mąka

    3/4 szkl
  • cukier

    3/4 szkl
  • proszek do pieczenia

    0/5 łyżeczki
  • MASA : mak

    1 szkl
  • cukier puder

    1 szkl
  • cukier puder

    4 łyżki
  • kakao

    1 łyżka
  • woda letnia

    1 łyżka
  • herbatniki

    2 paczki
  • Polewa:

    1/3 kostki
  • margaryna

    1/3 kostki
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Jaja przeznaczone na biszkopt ubic z cukrem,dodac mąke z proszkiem,wymieszac i upiec biszkopt w tortownicy.Mak sparzyc i namoczyc. Zemlec dwukrotnie w maszynce do mięśs .Margarynę utrzec z cukrem ,dodac jajo i olejek migdałowy.Nadal ucierając dodawac mak .Wyłozżc masę na wystudzony biszkopt.Herbatniki namoczyc w wódce i równo ułożyc na masie.Rozpuścic na małym ogniu składniki polewy i oblac ciasto .Udekorowac wiórkami kokosowymi i posiekanymi migdałami.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ankaryba

29.10.2013 08:47
mi smakuje :-)

rakow2

20.12.2011 15:16
nie lubię pijaków

angelika14

13.10.2011 15:59
bardzo ciekawe i smaczniutkie

angelika14

13.10.2011 15:59
bardzo ciekawe i smaczniutkie

ben-ka

20.09.2011 08:12
lubię to ciasto:)

irenka

26.07.2011 17:14
pyszne ciacho

Izabela28

13.04.2011 14:16
fajne ciasto:)

Krzysztof42

22.02.2011 15:34
byłem pewien że to nazwa drinka

Katarzyna156

20.01.2011 12:04
też polecam :)

Margo1

21.09.2010 12:41
Placek pijak robiłam, wyśmienite

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat