Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tempura z warzyw

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

małej cukinii 6 sztuk
łodyg natki 8
oliwy 3szklanki
mąki 25dag
oliwy 3 łyżki
białko 3
soli 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: tempura z warzyw

Cukinię kroimy wzdłuż na cienkie słupki. Rozgrzewamy oliwę. Przygotowujemy ciasto: rozbijamy oliwę w 350ml wody. Szybko dosypujemy mąki. Odstawiamy na 20 min. Ubijamy białka solą, dodajemy do mącznej masy, bardzo delikatnie wymieszać łyżką. Zanurzamy warzywa w cieście. Smażymy na gorącej, głębokiej oliwie. Odsączyć nadmiar tłuszczu, układając tempurę na papierowych ręcznikach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bart 18.12.2010 22:42
dobre
Magdalena80 15.10.2010 18:39
często robię-dobre i zdrowe!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak