Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pocałunek murzyna

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka
1 szklanka
cukier
1 szklanka
śmietana 12%
1 szklanka
jaja
1
ocet 10 %
1 łyzka
kokao
2 łyżki
mak
3 łyżki
rodzynki
3 łyzki
orzechy
3 łyzki
migdały
3 łyzki
starta skórka z pomarańczy
Krem:
jaja
3
cukier
1 szklanka
masło 250 g
mąka
1,5 łyzki
mak
1 szklanka
Soda oczyszczona Prymat
1 łyżeczka
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pocałunek murzyna

Ciasto: utrzeć jajo z cukrem dodawać śmietanę, mąkę z wymieszeną sodą i wyrobić ciasto. podzielić na 3 części. do pierwszej włożyć sparzony i mielony mak, do drugiego kakao, a do trzeciego bakalie. upiec osobno trzy placki.
Krem: utrzeć jajka z cukrem. Wsypać mąkę starannie mieszając. Zagotować mleko. do gotowanej masy cienką stróżką wlewać mleko ciągle mieszając. osobno ucierając masło dodajemy po trochu zimną masę. ostudzone placki przełożyć kremem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak