Angielski pudding

Angielski pudding

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bułka paryska

    1\\2
  • masło

    5 dag
  • rodzynki

    5 dag
  • cukier

    5 dag
  • mleko

    300 ml
  • gałka muszkatołowa Prymat mielona

Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Żaroodporne naczynia smarujemy masłem.Rodzynki płuczemy i moczymy w wodzie na 10 minut a potem dobrze odsącz. Bułka tylko żeby była najlepiej lekko czerstwa pokroić w niezbyt grube plasterki i zetnij cienko skórkę. Każdą kromkę smarujemy masłem i przekrój na 3 części . Na dnie naczynia rozłóż połowę tak przygotowanych bułek , posyp rodzynkami, połową cukru i przykryj pozostałymi kawałkami bułki.Jajko ubij z mlekiem i zalej nim bułki ułożone w naczyniu. Całość pozostaw na 30 minut. Potrawę posyp pozostałym cukrem i gałką muszkatołową . Dopiero teraz możemy piec w piekarniku godzinę w 180 st.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IrenaM

07.02.2012 19:03
chyba spróbuję :) brzmi fajnie

piotereq

18.08.2011 12:04
dobre

Margo1

27.11.2010 10:14
JEST TANI I DOBRZE SMAKUJE

Joanna108

27.11.2010 08:59
Wiele o tym pudingu słyszałam, ale nigdy nie miałam okazji skosztować, dlatego chętnie skorzystam z przepisu.

Monika193

15.10.2010 08:52
Świetny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat