Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z nutellą, sucharami i wiśniami
Spód:
Suchary zmielić i połączyć z nutellą. Gotową masę rozprowadzić łyżką na blaszce.
Warstwa serowa:
Żelatynę (3 łyżki) rozpuścić w połowie szklanki kompotu i jak ostygnie połączyć z serkiem waniliowym. Wlać na spód. Wstawić do lodówki do stężenia.
Masa z bitej śmietany:
Żelatynę (2 łyżki) rozpuścić w małej ilości gorącej wody. Ubić śmietanę z cukrem pudrem i połączyć z wcześniej przygotowaną żelatyną. Masę śmietanową nałożyć na ser waniliowy.
Galaretka z wiśniami:
Odsączyć wiśnie i rozłożyć na śmietanę. Podgrzać kompot i rozpuścić w nim galaretki. Tężejącą galaretkę wylewamy na ułożone wiśnie.