Fasola z mięsem

Fasola z mięsem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasola biała

    0,5 kg
  • skrzydełka z kurczaka

    3 szt
  • kiełbasa drobiowa

    3 pętka
  • szynka wędzona

    300 gram
  • majeranek

    do smaku
  • chilli

    do smaku
  • papryka słodka mielona

    do smaku
  • Kucharek - uniwersalna

    1 łyżka
  • ziele angielskie

    6 kulek
  • liść laurowy

    2 szt
  • pieprz ziołowy

    do smaku
  • marchewka

    3 szt
  • olej do smażenia

  • cebula biała

    0,5 szt
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Fasolę namaczamy dzień wcześniej.Do garnka wlewamy 1,5 litra wody, wrzucamy skrzydełka,fasolę,pokrojoną w talarki marchew i wszystkie przyprawy.Gdy skrzydełka będą miękkie obdzieramy z nich mięso i wrzucamy je do gotującej się fasoli.Gdy fasola będzie miękka dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę.Kiełbasę i szynkę kroimy w kostkę,podsmażamy i wrzucamy do miękkiej fasoli.Wszystko dusimy jeszcze kilka minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ewelinapac

29.11.2011 14:44
dobre

m1monika

13.10.2010 10:27
Wygląda bardzo apetycznie :)))

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat