Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Sos pieczarkowy

5.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki
1/2 kg
cebula
2 sztuki
śmietana
3 łyżki
mąka
1 1/2 łyżka
sól
Sklep Prymat
olej do smażenia
bulion warzywny
3 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Sos pieczarkowy

Cebule i pieczarki ścieramy na trace o grubych oczkach. Podsmażamy na oleju. Kiedy grzyby będą podduszony podlewamy całość bulionem, dopraiwamy do smaku. Pod koniec zaprawiamy rozmieszaną mąką i śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak