Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Placki kiełbasiano-pieczarkowe

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko
½ l
ocet
1 łyżka
mąka
30 dag
jajko
2 sztuki
proszek do pieczenia
1 łyżka
kiełbasa
20 dag
pieczarki
20 dag
ser żółty
15 dag
cebula
2 sztuki
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Placki kiełbasiano-pieczarkowe

Mleko, mąkę, jajka wymieszać/zmiksować, dodać proszek do pieczenia. Pieczarki, kiełbasę, cebulę drobno pokroić, dodać do masy, doprawić do smaku i dokładnie wymieszać. Smażyć na rozgrzanym oleju jak placki ziemniaczane.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jaheira11 22.07.2011 23:35
apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak