Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Szaszłyki z różnych gatunków mięsa

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso drobiowe
200 g
schab
200 g
karkówka
200 g
wędzona kiełbaska
200 g
cebula
3 szt
sos
oliwa
3 łyżki
sos sojowy
3 łyżki
musztarda
2 łyżeczki
Sklep Prymat
czosnek posiekany
3 ząbki
papryka
3 (różnokolorowa)

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki z różnych gatunków mięsa

Z podanych składników przygotować sos. Mięso pokroić w dużą kostkę włożyć do sosu na 2 godz. Cebulę pokroić na plastry, paprykę w kwadraty, kiełbasę w grubsze plastry. Na patyki nabijamy po kolei, mięsa i warzywa. Piec szaszłyki około 15 minut. Później zawijamy je w folię aluminiową, układamy na grillu i pieczemy jeszcze 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak