Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Krokiety

5.0
(7)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarek
1 kg
marchewki
4 sztuki
pietruszki
2 sztuki
duże cebule
3 sztuki
żółtego sera
0.5 kg
sól, pieprz do smaku
1 lub więcej łyżeczek
Farsz:
1.5 kg
kapusta kiszona
1.5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Krokiety

Usmażyć 25 naleśników.
Marchewkę, pietruszkę zetrzeć na tarce, o dużych oczkach , dodać do kiszonej kapusty(przed gotowaniem kapustę należy wypłukać w zimnej wodzie)i gotować do miękkości.
Na tłuszczu(margarynie) podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę, dodajemy pieczarki i dusimy.
Ugotowaną kapustę, pieczarki, cebulę, przepuszczamy przez maszynkę. Dodajemy starty ser i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Na naleśniku położyć farsz, zwinąć. Obtoczyć w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Obsmażyć na rumiano na rozgrzanym tłuszczu.
Krokiety podawać ciepłe z barszczem czerwonym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ZEWA 09.09.2012 19:17
uwielbiam krokiety z każdym farszem
Andysz 22.05.2012 10:31
pycha
anoosia 25.12.2011 11:31
mniam
rakow2
rakow2 16.11.2011 16:55
bardzo często robię
aacaac 15.07.2011 08:22
Wygląda przepysznie!
annagebalska 23.03.2011 09:32
uwielbiam
Marta98 30.06.2010 16:13
bardzo apetycznie wyglądają
Janina6 20.06.2010 10:44
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak