Schabowe w winie

Schabowe w winie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    5 plastrów
  • ser pleśniowy

    100 g
  • rozmaryn

    1/4 łyżeczki
  • olej

    2 łyżki
  • sok z cytryny

    1 szt
  • wino czerwone

    1 szkl
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kotlety rozbic. Wino wymieszac z sokiem z cytryny, dodac sól i pieprz oraz rozmaryn. Winem zalac mięso tak aby wszęsdzie docierało. Ser pleśniowy utrzec z olejem. Posmarowac płaty mięsa wyciągnięte i osączobne z marynaty. Zwinąc w rulony i obsmażyc ze wszystkich stron. Dodac pozostałą marynatę i dusic przez 15 minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat