Schab ze śliwką

Schab ze śliwką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    1 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przygotowanie:

Schab umyj, osusz ręcznikiem papierowym. Długim, ostro zakończonym nożem natnij kieszeń w środku, wbijając ostrze w mięso. Zrób to z jednej i z drugiej strony schabu tak, aby oba nacięcia spotkały się i utworzyły tunel. Włóż do niego śliwki.
Mięso dokładnie natrzyj przyprawami, polej oliwą i obłóż plastrami cebulki. Ułóż w naczyniu do zapiekania i odstaw na kilkanaście godzin w chłodne miejsce, np. do lodówki. Następnie naczynie przykryj pokrywką lub szczelnie osłoń folią aluminiową. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C i piecz 1,5-2 godzin. Po wyjęciu z piekarnika, mięso przełóż na talerz, przykryj folią aluminiową i odczekaj 15 minut - mięso wchłonie soki do środka. Gdy trochę przestygnie pokrój na plastry i tak podawaj.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

rakow2

29.10.2011 12:34
można by spróbować

Emilia22

29.09.2010 08:46
smaczne

sylwiachmiel

02.08.2010 06:33
dobry przepis

leszek1974

06.05.2010 22:45
extra

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat