Przepis i sposób przygotowania na: Krokiety Eli z mięsem i pieczarkami
Farsz:
30 dkg mięsa gotowanego
30 dkg pieczarek
2 cebule
6 ząbków czosnku
1 łyżeczka przyprawy do kurczaka
olej
sól
pieprz
2 jajka
bułka tarta
Mięso,obraną 1 cebulę i czosnek zmielić w maszynce.Do mięsa dodać przyprawę do kurczaka,sól,pieprz do smaku i dobrze wymieszać.Pieczarki pokroić,cebulę posiekać.Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju,wrzucić pieczarki,cebulę,dodać sól,pieprz do smaku,smażyć aż odparuje sok i ostudzić.Do masy mięsnej dodać pieczarki i wymieszać.Wszystkie składniki ciasta zmiksować i usmażyć cienkie naleśniki.Na każdy naleśnik położyć łyżkę farszu,zwijać krokiety,panierować w jajku i bułce tartej.Na patelni rozgrzać olej i smażyć krokiety z obu stron na zoty kolor.Smacznego!
Ja nie panierowałam krokietów,bo moja rodzinka nie lubi.Krokiety podałam z czystym barszczem (przepis w mojej galerii).